Er is een unieke schoonheid in de adem: het gebeurt natuurlijk voor ons, maar het stelt ons ook in staat om het te controleren. Wat de adem nog verbazingwekkender maakt, is dat het een directe toegang is tot je zenuwstelsel. Het stelt ons in staat om ons lichaam te activeren met de stimulatie van de sympathische tak of ons lichaam te kalmeren met de stimulatie van de parasympathische tak. Daarom bepaalt de manier waarop we ademen hoe we ons voelen en het geeft ons een verbinding met zowel onze geest als ons lichaam.

Wanneer we deelnemen aan een ademwerkworkshop, gebruiken we bewuste manipulatie van onze adem, ondersteund door intentie. Terwijl we onszelf toestaan om op een bepaald patroon te ademen, creëren we een stimulatie van ons hele systeem, waardoor we echt de emoties kunnen ervaren die we in ons dragen.

Tijdens de sessie zullen we de complete ademtechniek als onze belangrijkste focus gebruiken. Het is een techniek die beide takken van het zenuwstelsel stimuleert, met nadruk op het kalmeren van ons systeem op een holistische manier. De sessie wordt ondersteund met deelcirkels, oefeningen die de praktijk aanvullen en integratie van de ervaring.

De techniek die tijdens deze ademwerksessie wordt gebruikt, omvat manipulatie van de zuurstofvoorziening van het lichaam, wat op zijn beurt andere lichaamsprocessen en balansen beïnvloedt. *Hoewel over het algemeen veilig voor de meeste mensen, wordt het niet aanbevolen voor mensen met de volgende aandoeningen vanwege de daarmee verbonden gezondheidsrisico’s: hartproblemen, hoge bloeddruk (zelfs met het gebruik van medicatie hiervoor), kort na een operatie, zwangerschap, nierfalen of paniekstoornis. Voor andere (mentale) gezondheidsproblemen wordt geadviseerd om uw zorgverlener te raadplegen voor veiligheidsgoedkeuring.

“Laat via ademtechnieken oude emoties en patronen los en ervaar een gevoel van vrijheid in lichaam en geest”

Datum: 10 mei 2024
Tijd: 19:00-21:00 uur
Kosten: €30,-
Docent: Andrea (en Marieke)

Meld je snel aan! VOL is VOL!